Enkel och effektiv rengöring av dina kristallprodukter:

Kristall behöver rengöras ibland för att behålla sin vackra lyster och glans. Om du tar hand om din kristallinredning på rätt sätt så kommer den fortsätta pryda ditt hem år ut och år in.

Gemensamt är att all rengöring sker för hand, mycket varsamt och efter behov. Som med all kristall rengör/putsar du enkelt av med ljummet-varmt vatten och en aning handdiskmedel. (Ej i diskmaskin). Rengöring av din kristallinredning tar inte mer än några minuter. 

 

1. Blanda ihop varmt/ljummet vatten, en aning handdiskmedel i en sprayflaska. Blandningen tar bort smuts effektivt samt ger en bra glans. 

2. Spraya blandningen mycket sparsamt på den delen av armaturen, kandelabern eller annan kristallyta du ska rengöra först och torka/putsa av direkt med en torr dammtrasa. OBS! Undvik alltid att få vatten i/emot skarvar.  Sedan fortsätter du med blandningen på nästa del, torka/putsa direkt. D v s du arbetar dig igenom alla delar eftersom. 

3. Byt ut blandningen till varmt vatten, undvik skarvar, spraya sparsamt och torka/putsa av kristalldelarna på samma sätt som ovan.

 

 Speciellt utvecklade rengöringsmedel/putsmedel för kristall går också att köpa hos oss, och vi rekommenderar Sparkle Plenty som är en av marknadens bästa rengöringsmedel för kristall.

 

Tips! Håll alltid till på ett mjukt underlag när du hanterar kristall som lätt kan gå sönder om det stöts. 

Armaturer

Lampor rengör du mycket försiktigt och undvik alltid att få vatten i/emot skarvar/metall, eftersom det kan finnas delar här som är sammanfogade med glaslim beroende på design. 

Vid belysningsarmaturer bör man undvika att få vatten på elektriska delar och sladden ska alltid vara utdragen under rengöring.

 

Kandelabrar

Kandelabrar rengör du mycket försiktigt och undviker alltid vatten i/emot skarvar/metall, då det kan finnas kristalldelar här som är sammanfogade med glaslim beroende på design.

Har kandelabern prismor kan du (om det behövs) ställa kandelabern på en handduk och spraya endast prismorna med blandningen. Spraya därefter några gånger med varmt vatten för att skölja av kristallerna och låt sedan dessa dropptorka. 

Du kan också använda en handduk och trycka försiktigt uppåt underifrån några gånger mot prismorna. Detta tar bort det mesta av vattnet, damm som runnit ner och det går på så vis även fortare att torka.

Vill du rengöra ytterligare, kan du enkelt montera isär kandelabern och på så vis rengöra delarna separat.

 

Dekor, ljusstakar & ljuslyktor

Övrig kristallinredning och dekor rengör du mycket försiktigt och undvik att få vatten i/emot skarvar, då det kan finnas kristalldelar här som är sammanfogade med glaslim beroende på design.  

Spraya blandningen på en dammtrasa och torka/putsa av önskad yta. Rengör därefter med endast varmt vatten på en dammtrasa och putsa därefter torrt.

De kristallföremål som är gjorda utav ett helt kristallblock är såklart betydligt tåligare för både vatten och rengöring. (t.ex. smyckesförvaring, vaser)

 
Hoppas du får mycket glädje av din kristallinredning från oss!

 

Var den här artikeln hjälpsam? Du får gärna länka till den och skicka ett meddelande till oss, så vi får tacka dig för det!

Med vänliga hälsningar/Crystalline Sweden

Kundservice

Välkommen att kontakta oss!

Maila dina frågor eller ärenden till oss och få snabbt svar/service:

Kundmail: info@crystalline.se

Mån-Fre: 09:00-17:00

Telefon kontor: +46 (0)63510555

Telefontider: Tis-Tors:  13:00-17:00


 LEVERANS 2-4 DAGAR 

 FRI FRAKT ÖVER 2000 KR 

 GARANTI 12 MÅNADER

 RETURRÄTT 30 DAGAR 

Crystalline Sweden AB © 2015 All Rights Reserved