Moms visas:
  •   Leverans 2-4 dagar
  •   Garanti 12 månader
  •   Returrätt 30 dagar

Rengör din kristallkrona i 4 enkla steg:

Kristallkronor behöver djuprengöras ibland, åtminstonde minst en gång varje år (helst oftare) för att behålla sin vackra lyster och glans. Tar du hand om den på rätt sätt, så kan den fortsätta smycka ditt hem år efter år.

Vi har här utgått ifrån rengöring på ett så enkelt och effektivt sätt som möjligt. Rekommendationen är därför att du rengör din kristallkrona (säkert) på plats där den hänger vid detta enkla och tidssparande tillvägagångssätt.

Speciellt utvecklade rengöringsmedel/putsmedel för kristall (Sparkle Plenty) finns också hos oss om du vill rengöra på allra bästa sätt.

Tips! Var alltid försiktig med/eller undvik vatten på själva stommen, beroende på vilket material kristallkronan har. Vissa kristallkronor tål vatten bra medans andra med stomme i t.ex. mässing kan bli flammiga under tid om man använder vatten och rengöring på dessa delar.

 

Enkel rengöring

1) Innan du rengör, så börja med att damma av allt överflödigt damm som samlats på prismor och kristalldelar med en dammvippa. Är kronan ordentligt dammig kan du använda ett fuktat sämskskinn och torka av prismorna mer noggrant var för sig innan du börjar.

2) Täck golvet under kristallkronan med handdukar, och du kan med fördel använda ett upp och ner vänt paraply att lägga under. (För både skydd mot onödigt dropp på golvet och om prismor skulle lossna under rengöringen).

3) Blanda därefter ihop varmt/ljummet vatten, en aning handdiskmedel i en sprayflaska. Blandningen tar bort smuts effektivt samt ger en bra glans. Spraya blandningen över kristallprismorna men undvik elektriska delar och ha alltid lampan släckt vid rengöring. 

4) Efter några vändor med blandningen, byt till varmt/ljummet vatten i flaskan. Spraya några omgångar med bara vatten för att skölja av kristallerna. Du kan när du är klar med rengöringen, ta en handduk och trycka försiktigt uppåt underifrån några gånger mot kronans lägre delar. Detta tar bort det mesta av vattnet, damm som runnit ner och det går på så vis även fortare att torka. Låt kristallkronan därefter lufttorka i några timmar eller tills det sista droppat av på handukarna.

 

 

Vi hoppas du får mycket glädje av din kristallkrona!

Var den här artikeln hjälpsam? Du får gärna länka till den och skicka ett meddelande till oss, så vi får tacka dig för det!

Bästa hälsningar/Crystalline Sweden

 

  

Kundservice

KONTAKTA OSS

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor. Vi finns här för att ge dig service!

Maila in din fråga och få snabbt svar. (Lämna telefonnummer och meddela om du vill bli uppringd)

Öppettider kundservicemail: Mån-Fre 09:00-17:00​

info@crystalline.se

 
  

 LEVERANS 2-4 DAGAR 

 FRI FRAKT ÖVER 2000 KR 

 GARANTI 12 MÅNADER

 RETURRÄTT 30 DAGAR