Moms visas:
  •   Leverans 2-4 dagar
  •   Garanti 12 månader
  •   Returrätt 30 dagar

ENKEL & EFFEKTIV RENGÖRING AV DINA KRISTALLPRODUKTER

Kristall behöver rengöras ibland för att behålla sin vackra lyster och glans. Om du tar hand om din kristallinredning på rätt sätt så kommer den fortsätta smycka ditt hem år ut och år in. 

Speciellt utvecklade rengöringsmedel/putsmedel för kristall (Sparkle Plenty) finns också hos oss om du vill rengöra på allra bästa sätt.

Gemensamt är att all rengöring sker för hand, mycket varsamt och efter behov. Som med all kristall rengör/putsar du med fördel av med ljummet/varmt vatten och en aning handdiskmedel. (Ej i diskmaskin). Rengöringen tar dock inte mer än några minuter.

 

Enkel rengöring

1) Blanda ihop varmt/ljummet vatten, en aning handdiskmedel i en sprayflaska. Blandningen tar bort smuts effektivt samt ger en bra glans.

2) Spraya blandningen mycket sparsamt på den delen av lampan, kandelabern eller annan kristallyta du ska rengöra först och torka/putsa av direkt med en torr dammtrasa. Undvik alltid att få vatten i/emot skarvar. Fortsätt sedan med blandningen på nästa del, torka/putsa direkt. (D v s du arbetar dig igenom alla delar eftersom).

3) Byt ut blandningen till varmt vatten, undvik skarvar och spraya sparsamt och torka/putsa av kristalldelarna på samma sätt som ovan.

 

Tips! Håll alltid till på ett mjukt underlag när du hanterar kristall som lätt kan gå sönder om det stöts.


Armaturer

Armaturer rengör du försiktigt och undvik alltid att få vatten i/emot skarvar/metall.

Vid rengöring av belysningsarmaturer bör man undvika att få vatten på elektriska delar och sladden ska alltid vara utdragen under rengöring.

 

Kandelabrar

Kandelabrar rengör du försiktigt och undviker alltid vatten i/emot skarvar/metall, då det kan finnas kristalldelar här som är sammanfogade med glaslim beroende på design.

Har kandelabern prismor kan du (om det behövs) ställa kandelabern på en handduk och spraya av prismorna med blandningen. Spraya därefter några gånger med varmt vatten för att skölja av kristallerna och låt sedan dessa dropptorka.

Du kan även använda en handduk och trycka försiktigt uppåt underifrån några gånger mot prismorna. Detta tar bort det mesta av vattnet, damm som runnit ner och det går på så vis även fortare att torka.

Behöver du rengöra ytterligare, kan du enkelt montera isär kandelabern och på så vis rengöra kristalldelarna separat.

 

Dekor, ljusstakar & ljuslyktor

Dekorprodukter rengör du försiktigt och undvik att få vatten i/emot skarvar, då det kan finnas kristalldelar här som är sammanfogade med glaslim beroende på design.

Spraya blandningen på en dammtrasa och torka/putsa av önskad yta. Rengör därefter med endast varmt vatten på en dammtrasa och putsa därefter torrt.

De kristalldesigner som är gjorda utav ett helt kristallblock är såklart betydligt tåligare för både vatten och rengöring. (t.ex. smyckesförvaring, vaser)

 

 

Vi önskar dig mycket glädje av din kristallinredning från oss!


 

Extra läsning

Glasets historia - Läs mer om glas och kristall genom tiden

  

Kundservice

KONTAKTA OSS

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor. Vi finns här för att ge dig service!

Maila in din fråga och få snabbt svar. (Lämna telefonnummer och meddela om du vill bli uppringd)

Öppettider kundservicemail: Mån-Fre 09:00-17:00​

info@crystalline.se

 
  

 LEVERANS 2-4 DAGAR 

 FRI FRAKT ÖVER 2000 KR 

 GARANTI 12 MÅNADER

 RETURRÄTT 30 DAGAR